Jenis Shrinkwrap

Untuk mendapatkan shrink wrap adalah amat mudah di kedai-kedai hardware tetapi tahukah anda terdapat perbezaan yang orang ramai tidak tahu iaitu kualiti plastik, warna dan juga berat. Harga shrink wrap bergantung kepada ketiga2 ciri diatas.
Mari saya terangkan :

1. Kualiti
Apabila ditarik, plastik tidak mudah koyak. itu adalah gred A. Terdapat yang amat2 mudah koyak apabila ditarik. itulah adalah gred Z..hehehe…
Kualiti ini amat memainkan peranan untuk wrapping perabot-perabot dengan kuat sekali. Kalau tarik sedikit dan koyak tidak berguna untuk wrapping.

2. Warna
Lebih transparent adalah lebih berkualiti. Terdapat juga warna seakan2 kekuning-kuningan, itu tidak berkualiti.

3. Berat
Pernahkah anda lihat atau dengar berat 1.8kg, 2kg dan 2.4kg? Lihat gambar yang saya sertakan. Perbezaan core antara ketiga2 roll. Ada yang besar dan kecil. Core ini yang membuatkan roll menjadi berat dan biasanya orang ramai akan anggap roll lebih berat bermakna lebih plastik. berhati2 disini kerana akan ramai peniaga menggunakan helah ini untuk jimat!

Saya membuat carian di internet dan mendapati terdapat peniaga di internet menjual shrink wrap dengan harga RM13 gred A dan berat 2kg. Murah bukan??? Malangnya peniaga itu tidak menunjukkan core shrink wrap tersebut dan saya percaya core shrink wrap tersebut adalah seberat 1kg.

APA YANG KAMI TAWARKAN?
Kami menawarkan shrink wrap yang berkualiti AAA++. Dengan kualiti tidak mudah koyak, tidak bewarna dan berat core hanyalah 200g. 

harga yang ditawarkan adalah :
2.2 KG = RM25

Tiada minimum order.
1 box = 6 rolls

Leave a Reply

Kedai ditutup buat sementara waktu untuk proses pemindahan. Buat masa ini boleh berhubung terus dengan HQ KL>>

X